sâmbătă, 29 august 2009

Farul si Dinamo se lupta pentru locul 3

Dupa aceasta etapa lucrurile s-au limpezit la varful clasamentului: Steaua si Baia-Mare nu mai pot rata primele doua pozitii, treapta a treia a podiumului ramanand sa fie disputata de Dinamo si Farul. Diferenta dintre "caini" si "marinari" este in acest moment de 1 punct. Ambele echipe au pierdut astazi sansa de a-si depasi rivalii : Farul a pierdut cu Steaua 33-16, iar dinamovistii au luat bataie, tot in deplasare, la Baia Mare, scor 16-3. In celalalt meci din play-off Cluj a invins Timisoara in deplasare cu 31-13. Etapa urmatoare Dinamo joaca acasa cu Timisoara, in timp ce Farul primeste vizita echipei din Cluj. Derby-ul etapei se va disputa la Baia-Mare, intre Steaua si echipa locala.

In play-out Barladul a pierdut la limita cu 19-18, la Suceava si retrogradeaza, in timp ce Poli Iasi si Olimpia au facut egal 17-17. In aceste conditii Iasiul poate ramane si dupa ultima etapa pe primul loc. Scorul etapei vine de la Constanta, unde Cleopatra a invins Brasovul cu 83-3.

Africa de Sud isi continua marsul

Africa de Sud a invins Australia chiar la ea acasa. Scor final 32-25. Springboks au dominat clar jocul, scorul fiind la un moment dat 22-6. Sud-africanii au inscris patru eseuri si au primit si punctul bonus ofensiv. De partea cealalta, Australia a parut ca se sufoca in prima repriza. Au incercat o revenire pe final, dar eseul marcat de Turner nu a adus Wallabies decat punctul bonus defensiv. Australia iese din lupta pentru castigarea trofeului, in timp ce, campioana mondiala en-titre devine favorita pentru castigarea editiei 2009 a Tri Nations, Noua Zeelanda avand, dupa jocurile prestate, sanse mai mult teoretice.

Marcatori:
Australia – Eseuri: Giteau (2), Turner Transformari: Giteau (2) Lovituri de pedeapsa: Giteau (2)
Africa de Sud – Eseuri: Du Preez, Fourie, Habana (2) Transformari: Steyn (3) Lovituri de pedeapsa: Steyn (2)

Vezi rezumatul meciului:

vineri, 28 august 2009

Week-end cu mult rugby

In acest week-end avem meciuri din Divizia natioanla si din Tri Nations. Cine prinde Boom poate vedea si meciuri din campionatul Frantei: vineri de la 20 Brive (echipa pilierului roman Petrisor Toderasc)-Clermont si sambata de la 17.25 Perpignan-ul lui Tonita si Tincu intalneste Toulouse.

In Divizia nationala lucrurile se limpezesc de la etapa la etapa. Steaua nu mai poate pierde primul loc, Baia Mare isi consolideaza pozitia a doua, Dinamo si Farul lupta pentru locul 3 (diferenta dintre cele doua combatante este de 1 punct). Maine va fi o etapa a derby-urilor. Primele patru clasate joaca intre ele, Farul vine in Ghencea, Dinamo merge la Baia-Mare. Daca Baia Mare castiga nu mai poate pierde locul doi. Farul trebuie sa castige sau sa ia macar un punct pentru a mai spera la locul 3 si pentru a evita un meci decisiv in semifinale contra militarilor. Conform modului in care se desfasoara competitia interna, in semifinale vor juca locurile 1 cu 4 si 2 cu 3 pe terenul echipei mai bine plasate. TVR2 va transmite, in direct, meciul constantenilor din Ghencea, incepand cu orele 11. In celalalt meci al etapei se intalnesc Timisoara si Cluj.

In play-out, daca Barladul pierde la Suceava retrogradeaza, in timp ce Olimpia vrea sa castige la Iasi si cu un joc al rezultatelor favorabil sa obtina prima pozitie. In ultimul meci din a doua serie valorica se intalnesc Cleopatra Constanta si Brasovul.

Tot sambata, de la 13.00 pe sport.ro putem vedea Australia-Africa de Sud. Este un meci intre tinerete si experienta. La australieni, pilierul Ben Alexander il inlocuieste in primul 15 pe Al Baxter, linia a doua Chisholm intra in locul lui Nathan Sharpe, Peter Hynes intra, la aripa, in locul lui Mitchell, Ashley-Cooper trece la nr. 12 si Ryan Cross la 13.
Sud africani vor conta pe Schalk Burger, care revine pe banca de rezerve. Ruan Pienaar il inlocuieste pe Francois Steyn pe postul de fundas. Mijlocasul la gramada Fourie du Preez va bifa maine cea de 50 prezenta in nationala.
Specialistii apreciaza ca duelul flankerilor George Smith si Heinrich Brüssow va fi cheia meciului.

P.S. Putin mai tarziu revin si cu echipele probabile.

joi, 27 august 2009

The Race To Twickenham

Incepe campionatul in Anglia. Vezi aici ultima reclama inainte de start:

luni, 24 august 2009

Vedem Steaua-Dinamo in semifinale?

Dinamo a pierdut in weekend la Constanta si a oferit practic locul 2 echipei din Baia Mare. 25-17 a fost scorul final care aduce Farul la doar un punct de locul 3 ocupat, in acest moment, chiar de Dinamo. Daca pasa proasta va continua la Dinamo nu este exclus sa termine pe locul 4 si sa avem o semifinala a campionatului intre Steaua si Dinamo.(* se joaca 1 cu 4 si 2 cu 3 pe terenul echipei mai bine clasate). Personal, cred ca, dupa jocul prestat pana acum, Steaua si Baia Mare sunt favorite sa joace finala.

Rezultate etapa a VII-a :
PLAY-OFF
Cluj - Steaua: 12-35
Farul Constanta - Dinamo: 25-17
Baia Mare - Timisoara: 68-9
PLAY-OUT
Olimpia - Bucovina Suceava: 59-9
Cleopatra Constanta - Iasi: 6-8
Brasov - Barlad: 14-28

Noua Zeelanda invinge dramatic Australia

Vezi rezumatul meciului aici:


vineri, 21 august 2009

Program Divizia Nationala BRD, sambata, 22 august 2009:

Play-Off:
Cluj - Steaua - orele 11.00
Farul Constanta - Dinamo - orele 11.00, in direct pe TVR2
Baia Mare - Timisoara - orele 11.00
Play-Out:
Olimpia - Suceava - orele 11.00
Cleopatra Constanta - Iasi - orele 11.00
Brasov - Barlad - orele 11.00

luni, 17 august 2009

Galben sau rosu?

Aripa Leon Bott il accidenteaza grav pe David Dillon. Acesta din urma a continuat sa joace dar doua zile mai tarziu i-a fost inlaturata splina perforata. Cateva ore in plus fara tratament i-ar fi pus viata in pericol jucatorului. Nu se stie daca va mai putea juca rugby vreodata. Comisiile de specialitate au considerat suficient cartonasul galben si nu l-au suspendat pe Bott.
Voi ce credeti?



Multumim sportlocal.ro !

Citeste aici doua articole sportlocal.ro despre meciul Triumf - Romania Old-Boys.

sâmbătă, 15 august 2009

Rugby-ul in 7, la un pas de Olimpiada

Comisia executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a propus ca rugby-ul in 7 si golful sa devina discipline olimpice din 2016. Decizia finala va fi luata de Adunarea generală a CIO pe 9 octombrie, la Copenhaga.

International Rugby Board (IRB) este incantat de aceasta decizie. Presedintele acestui for, Bernard Lapasset multumind CIO pentru alegerea facuta.

Interesant este ca pe site-ul www.olympic-rugby.org, site care a initiat o petitie pentru ca rugby-ul sa devina sport olimpic, Romania este pe locul 14 din 193 de tari, cu 1.151 de sustinatori. Inaintea unor tari precum Franta, Irlanda, Rusia, Italia, Tara Galiilor, Noua Zeelanda sau Georgia.

vineri, 14 august 2009

Baia Mare - Farul derbyul etapei

Sambata avem etapa in campionatul national de rugby. Dinamo joaca in Bucuresti cu Universitatea Cluj de la 11.00 (live pe TVR2). Steaua merge la Timisoara, in timp ce la Baia Mare se va da lupta pentru locul 2 intre ekipa locala si Farul Constanta.
Dinamo si Steaua vor invinge fara probleme. Derby-ul etapei va avea loc insa intre Baia Mare si Farul. Daca baietii antrenati de Eugen Apjock vor invinge isi vor asigura locul 2, Farul si Dinamo ramand sa se bata pentru locurile 3 si 4.
Baia Mare pleaca cu prima sansa pentru ca mai multi jucatori ai constantenilor nu au facut deplasarea pentru acest meci datorita unor probleme financiare. In plus joaca in acasa.

In seria a 2 a valorica se intalnesc Barlad si Olimpia, Bucovina Suceava si Cleopatra Constanta. Poli Iasi joaca acasa cu Brasovul.

Nu pot sa nu remarc faptul ca TVR2 prefera sa televizeze un joc mai slab cotat, dar care se desfasoara in Bucuresti, decat derby-ul etapei. Asta inseamna costuri mai mici. Criza sa traiasca!


Sursa foto: bbc.co.uk

Wilkinson debuteaza azi pentru Toulon

Decarul englez debuteaza in aceasta seara pentru noua lui ekipa intr-un meci oficial. Golden Boy revine pe teren dupa mai multe accidentari grave care l-au tinut departe de gazon.
Wilkinson vrea sa iasa pe primul loc cu Toulon, dar si sa revina in ekipa nationala a Angliei, pentru care a jucat ultima oara in martie 2008.

"Vreau ca Toulon sa termine pe primul loc, pentru ca, daca incepem sa vorbim despre locul doi sau trei este cea mai buna cale de a incepe sa pierdem meciuri. Trebuie sa jucam fiecare meci cu intentia de a castiga", a declarat Wilkinson dupa meciul amical disputat impotriva australienilor de la Brumbies. Toulon a castigat cu 20-8, 12 puncte fiind marcate de Wilko.

Vezi un interviu acordat de starul englez pentru BBC:




Later edit: Wilkinson a jucat tot meciul si a inscris 17 puncte (4 lovituri de pedeapsa, un drop-gol si o transformare). Partida s-a incheiat la egalitate 22 - 22.

joi, 13 august 2009

VICTORIEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!

Azi am castigat meciul cu Romania Old-Boys, din Cupa Triumf, cu 5-4 la eseuri. Totul a iesit bine. Organizarea a fost ok, cred eu. Public, mai numeros ca de obicei si as adauga eu, multumit si incantat de eveniment. Meciul a avut de toate: sange, incrancenare si rugby de calitate. Baietii au pus parca osul mai tare astazi decat de obicei si s-a vazut. Cu putin mai mult antrenament pe cele doua compartinemte putem sa ii batem si pe Old-Boys si pe francezii de la Bucuresti Barbarians fara probleme. Felicitari tuturor. Kiar daca am castigat, din fair-play, cupa a ramas la prietenii de la Old-Boys. La anul speram sa aducem patru ekipe. Cateva fotografii.

P.S. Multumesc fotografilor. Cat despre mine ce ar mai fi de zis....??? Un capitan de ekipa care a marcat 3 eseuri.....Nepretuit. :D





miercuri, 5 august 2009

FRR-ului ii lipseste o lista de prioritati

Sambata, 08 august 2009, se reia campionatul national de rugby. Incepand cu aceasta data intra in vigoare o hotarare a Biroului Federal, din data de 23.04.2009, care obliga ekipele gazda „sa filmeze partidele oficiale, iar imaginile in cauza sa fie puse la dispozitia FRR. Pentru ducerea la indeplinire a acestei hotarari, arbitrul nu va incuviinta inceperea partidei pana ce clubul organizator nu va face dovada existentei mijloacelor tehnice si umane care pot realiza inregistrarea respectiva”.
Motivul principal al acestei decizii se pare ca este acela de a inregistra meciul pentru a putea indentifica mai usor jucatorii care comit infractiuni – vezi bataia de la Dinamo – Farul. Fac referire la acest meci pentru ca decizia vine la fix 12 zile dupa celebra bataie (11 aprilie 2009).
Masura a fost luata emotional si in graba. Emotional, datorita presiunii mediatice exercitate asupra FRR dupa celebra bataie. In graba pentru ca ea nu prevede masurile disciplinare pentru ekipele care nu respecta hotararea Biroului Federal.
Nu stiu daca asta era cea mai mare problema pe care o are rugby-ul romanesc – lipsa camerelor de luat vederi de la meciurile din Divizia Nationala. Nu stiu cat de oportuna este masura dar stiu sigur ca rugby-ul romanesc are multe alte probleme mult mai grave de care domnii de la Federatie ar trebui sa se ocupe cat mai repede.
Si in plus, pot primi casete cu inregistrari, cd-uri sau dvd-uri. Daca vor reduce de fiecare pedepsele jucatorilor care comit infractiuni nu am rezolvat nimic. Sau reducerea pedepselor se face numai pentru Dinamo, dle presedinte Alin Petrache...!?!?!

Foto: Ziarul de Vrancea

marți, 4 august 2009

Cupa Triumf

Unii dintre voi ii stiu. Cei mai multi insa nu ii cunosc pe Dragos si pe Claudiu. Dragonu’ si Freeball (sau Mielu’) cum le ziceam noi. Le ziceam pentru ca, din pacate, anul trecut la inceputul lui septembrie s-au stins amandoi intr-un teribil accident de circulatie.
Stiu ca atunci cand oamenii dispar cei care raman in urma au tendinta de a-i lauda si de a vorbi frumos despre ei. In cazul lor e un pic altfel. Ei s-au bucurat de aprecieri si de vorbe frumoase din partea prietenilor si in timpul vietii. Motivul este simplu: au fost doi baieti super. Glumeti. Prieteni devotati. Saritori. Eu unul nu i-am vazut suparati sau nervosi niciodata.
Sunt sigur ca si acolo unde sunt acum au ramas la fel de buni prieteni.
Eu si inca vreo cativa colegi de la C.N. Matei Basarab i-am cunoscut si altfel pe cei doi. In calitate de sportivi. Amandoi au jucat rugby la Triumf. Dragonu’ a fost pilier, Freeball centru.
Incepand de anul acesta, noi, colegii de la Triumf, vom organiza in amintirea celor doi o cupa la rugby. Cupa se va numi Triumf, clubul la care au jucat amandoi.
Pe 14 august 2009, incepand cu orele 19.00, pe terenul 2 al FRR, (langa Manastirea Casin) va avea loc prima editie a acestei cupe intre ekipa Triumf (formata din fosti juniori ai acestui club si nu numai) si Romania Old-Boys.
La sfarsit ekipa castigatoare va primi si o cupa. Cupa Triumf.
Vom incerca sa organizam acest eveniment in fiecare an in luna septembrie. La anul speram sa participe patru ekipe.


Dragonu' si Freeball

A inceput suprematia Springboks

In weekend Noua Zeelanda a fost invinsa in Tri Nations pentru a doua oara consecutiv de selectionata Africii de Sud. Mult mai categoric decat in precedenta intalnire: 31-19. Forma slaba a All Blacks este evidenta: doua meciuri subtiri impotriva Springboks si unul mediocru impotriva Australiei. Mai mult, dupa primul esec in fata sud-africanilor au pierdut si primul loc in clasamentul mondial. Chiar in fata Africii de Sud.


Ce impresioneaza cel mai mult este jocul foarte bun prestat de Africa de Sud. Daca va continua sa joace cum a facut-o in cele doua meciuri contra Noii Zeelande, Africa de Sud va castiga Tri Nations de anul acesta si va deveni principala favorita pentru Cupa Mondiala din 2011.

Sambata vom avea doar confirmarea trendului ascendent al Springboks. Cred ca vor castiga fara probleme si cu Australia.



**Multumim sport.ro pentru faptul ca transmite Tri Nations. Doua solicitari: 1. schimbati comentatorul-ultimul a fost praf si 2: nu mai taiati din meciuri pentru a difuza Liga lu' Mitica.**
 

blogger templates | Make Money Online