luni, 13 iulie 2009

Romania in 7 a iesit pe 8

Romania a terminat TURNEUL FINAL AL CAMPIONATULUI EUROPEAN de RUGBY in 7 pe locul 8, din 10 ekipe, dupa ce a incasat cel mai mare scor al turneului, 69-0 cu Portugalia.
Surpriza a venit insa din partea Rusiei, care a castigat finala in fata Frantei cu 26-19.
Cu patru infrangeri, un egal si o victorie Romania a dat impresia ca nu poate mai mult.
Din pacate stejarii au clacat din nou la nivel de seniori.
Prestatia modesta de la IRB Nations Cup si locul 8 obtinut acum vin sa confirme starea jalnica a rugby-ului romanesc. Cred ca suntem cu un picior deasupra prapastiei. Daca vom sta sa analizam la infinit cauzele care ne-au adus aici si sa ne lamentam nu vom reusi sa iesim din aceasta criza.
Nu stiu ce e mai dureros, ca au ajuns rusii sa castige un turneu in fata Frantei, sau ca noi nici in 15 nu prea mai reusim sa ii batem. Ca in clasamentul mondial am ajuns pe locul 19 cu SUA, Georgia si Rusia inaintea noastra. Ca nu prea mai jucam nimic de vreun an si jumatate...E dureros, dar real.
Cred ca Alin Petrache si ekipa de la FRR trebuie sa se apuce URGENT de treaba si sa vina cu O STRATEGIE PENTRU REVIGORAREA ACESTUI SPORT IN ROMANIA, altfel in cativa ani Romania va face doar act de prezenta la meciurile de rugby.
Obiectivul nostru pe termen scurt ar trebui sa fie calificarea la Cupa Mondiala. Poate fi gura de aer de care avem foarte multa nevoie, dar o ratare se poate transforma in pasul care ne va arunca in fundul prapastiei...


FOTO: radurestivan.ro

Un comentariu:

  1. Totusi sa nu exageram, e greu la rugby in 7.
    Aici e nevoie de atleti. Romania in afara de Gaby Szabo si alti cativa atleti mai buni nu a stralucit niciodata la capitolul asta. Pe cand Rusia a scos atleti pe banda rulanta. Asa ca nu e de mirare ca Rusia a batut Franta, probabil si-au dorit mai mult victoria, Franta ia luat de sus si asta a fost istoria acestui turneu final.
    Dar asa cum spuneam la rugby in 7 cam 70% tine de atletism.
    La rugby in 15 e alta mancare de peste. Acolo mai avem sanse sa-i caftim pe rusi.

    RăspundețiȘtergere

 

blogger templates | Make Money Online