marți, 8 septembrie 2009

Derby Steaua - Dinamo

Campionatul se apropie de final. Play-out-ul s-a incheiat deja. Mai ramane ultima etapa din play-off si meciurile finale, intre primele 4 clasate. In ultima etapa, Steaua a luat bataie la diferenta de un punct la Baia Mare (26-27), dupa ce la pauza a condus cu 20-9. Dinamo a invins acasa Timisoara fara probleme: 45-6. Farul a castigat la Constanta in fata Clujului si a luat si punct bonus ofensiv. Scor final - 29-19.
In play-out lucrurile sunt clare. Brasovul si Barladul retrogradeaza, Iasiul termina pe primul loc. Desi la egalitate cu Olimpia, iesenii sunt avantajati de victoriile directe. Pe trei ajunge Suceava. Pe patru Cleopatra Constanta. Barladul si Brasov termina pe ultimele doua pozitii si ajung in liga secunda.

Program ultima etapa:
Steaua - Dinamo - stadionul Steaua, ora 11.00 (si probabil in direct pe TVR2)
Cluj - Baia Mare
Timisoara - Farul

Desi multi vor fi cu gandul la vacanta, trei din primele patru echipe ale campionatului vor juca fiecare pentru obiectivul ei. Steaua cu rivalii de la Dinamo pentru orgoliu. Dinamo va forta victoria in Ghencea pentru a fi sigura de locul trei. Farul merge la victorie la Timisoara si spera ca Steaua sa ii invinga pe "caini". Baia Mare va ramane pe doi indiferent de rezultatul obtinutut in ultima etapa.
Calculele sunt simple. Daca Steaua invinge Dinamo si Farul bate la Timisoara, alb-rosii cad pe locul patru in clasament si inseamna ca vor juca semifinala tot in compania militarilor, tot pe terenul din Ghencea. In acest caz Farul ar merge la Baia Mare pentru cealalta semifinala. Daca Dinamo reuseste sa invinga in Ghencea clasamentul ramane neschimbat.
Daca nu as cunoaste rivalitatea de zeci de ani dintre cele doua echipe m-as putea gandi la faptul ca Steaua va calcula implicarea pentru acest meci in functie de adversarul din semifinala. Fie vorba intre noi, ros-albastrii ar fi mai avantajati de un meci cu Farul in semifinale decat de unul cu Dinamo, dar nu cred ca se vor da la o parte in meciul de sambata. Asa cred. Vedem sambata la meci. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

blogger templates | Make Money Online